Babafotózás

Babafotózás

Karácsonyi fotózási tippek

2018. július 06. - babafotozas2

Gyakran megkérdezik, milyen fényképezési beállításokat kell használni a karácsonyi fotózáshoz, és nem meglepő, hogy miért. A karácsony vitathatatlanul az év legjobb ideje a fotózáshoz. Világít mindenhol, a fotó túl nagy, a család és a barátok körül, hogy akaratlan modellek legyenek - az összes fotogén évjáratnak köszönhetően, függetlenül attól, hogy milyen fotózás érdekli Önt.

Itt felajánljuk néhány legjobb tippünket a fotózáshoz a karácsonyi szezon alatt. Ellentétben a legtöbb fotós tipp útmutatók, ez nem igazán összpontosítani Walt Disney World, Disneyland, vagy más Disney szórakoztató parkok.

A karácsonyi fotózási tippek nagyjából egyetemesen alkalmazhatók minden karácsonyi jelenetre, tehát nincs értelme mesterségesen korlátozni ezt az Osborne Lights-t, "ez egy kis világ" ünnepe stb. Még ha nincs is karácsonyi utazása a Disney-re tervezett idén, még mindig képesnek kell lennie arra, hogy kihasználja ezeket a tippeket a ház körül vagy a környéken.

A nagy kérdés itt, hogy mikor kell fényképezni a karácsonyi fényeket és milyen beállításokat használni. Az ésszerű érzelmek ettől eltérőek lehetnek, de az én kedvem a karácsonyi fények fényképezése egy sötét, éjszakai égbolton. Úgy gondolom, hogy az ég fekete és a fény színe közötti kontraszt jobban néz ki, mint egy fénykékkel szembeni környezeti kék óra.

Sok fotós preferálja ezt a korábbi esti felvételeket, mert ez megkönnyíti az expozíció egyensúlyát, anélkül, hogy bármi alulexponált lenne. Ennek értelme van, és ha egyetért ezzel a filozófiával, elkezdheti fényképezését, amint a nap teljesen le van zárva.

Úgy gondolom, hogy egy éjszakai égbolt az élénk karácsonyi fények sötétjével a "pop" lövöldözni fog, és minden további szükséges részletek visszaszerzésre kerülnek az árnyékok felderítése után. Általában a naplemente után legalább egy órát várok ezekre a lövésekre. Még akkor is, ha az ég nem teljesen fekete, gyakran úgy tűnik, hogy így van (megtudhatja, hogy miért az alábbi beállítási részben).

A karácsonyi fények fényképezése alkonyatkor egy különálló előnnyel jár, és ez a több lámpa előnye a lövésnek. Ha nem állványt, babzsákot vagy Gorillapodot (vagy más stabilizáló eszközt) használ, akkor ez hatalmas. Valójában, ha nincs kamera stabilizáló eszköz, a legtöbb esetben feltétlenül meg kell próbálnod fényképezni a fényeket alkonyatkor. Azt mondom, hogy "a legtöbb esetben", mert vannak kivételes kivételek, és a Disney vidámparkok egyike azoknak a kivételeknek. Olyan helyek, mint az Osborne Family Táncos Lámpa szemlélete olyan fényesen megvilágítva, hogy olyan, mint éjjel-nappal. Még akkor is, ha a nap teljesen le van állítva, az állvány nem feltétlenül szükséges. Valójában egy állvány nem szükséges a legtöbb karácsonyi fény fotó esetében, de általában jobb és kevésbé zajos fotókat tesz.

Ha állványt használ, akár sötétedéskor, akár később, karácsonyi lámpákat készít, teljesen személyes preferencia kérdése. Lehet, hogy ezzel teljesen egyet nem értek velem - sok fotós csinál!

KARÁCSONYI FÉNYKÉPÉSZETI BEÁLLÍTÁSOK

Ez a rész azt feltételezi, hogy állványt vagy más stabilizáló eszközt használ. Ha nem, akkor a fényképezőgépben olyan üzemmódot kell találnia, amely lassítja a zársebességet, de nem annyira, hogy a fényképezőgép rázkódása problémává válik. Az éjszakai üzemmód valószínűleg lassítja a zársebességet, hacsak nincs igazán stabil kezed, de próbálkozhatsz vele.

Ha állványt vagy más stabilizáló eszközt használ, és nem ismeri a fényképezőgép beállításait, és mégis tervezi a jelenet mód használatát, tartsa be az éjszakai üzemmódot. Ezután állítsa a fényképezőgépet 2 másodperces önkioldó módba (ezt akkor is megteheti, mert az exponáló gomb lenyomása egy kicsit mozgatja a fényképezőgépet, ami homályos képeket eredményez), és várja meg az eredményeket.

A szakasz többi része feltételezi az expozíció elemeinek alapos műszaki megértését (zársebesség, rekesznyílás és ISO). Ha nem ismeri ezeket a fogalmakat, és csak ragaszkodik az automatikus módban, én (mint mindig) nagyon ajánlom a Bryan Peterson megértése expozícióját, mielőtt folytatnál. Kevesebb, mint 20 dollár és néhány óra az idő, akkor jelentősen jobb fotókat. Komolyan - fotói szörnyűek voltak, amíg leültek, és néhányszor olvasták ezt a könyvet (és mások is tetszenek), és megtanulták a fotózást. Sokan megkérdezik, hogy milyen kamerát használok ezekre a fényképekre, de tudás nélkül a fényképezőgép csak drága papírsúly. Ha jobb fotókat szeretne, kezdjen azzal a könyvvel (és egyéb fotóskönyvekkel), és szükség esetén frissítse a fényképezőgépet. (Sajnálom a tangent, de a "kameraim rossz" mentség a rossz fotózásért, amit gyakran hallok, éppen ez ... rossz kifogás.)

Az új (2011-es) világító lámpa az Osborne Family Táncos Lámpákkal szemben. Ez az Osborne Lights valószínűleg a Walt Disney World egyik legérdekesebb "látnivalója", és ez a kijelző új fénypontja! Több kép az Osborne Lights-ról: www.disneytouristblog.com/osborne-family-spectacle-of-dancing Lights-tips-review / Kattintson a teljes méret megtekintéséhez!

Amikor fényképez a tájképeket vagy a karácsonyi fények jeleneteit az állványon, akkor rendszerint teljes kézi üzemmódba mennek és a rekeszértéket és az ISO-t úgy állítják be, ahogyan jól látom. Mindig beállítom az ISO-t 100-ra, majd beállítom a rekeszemet a helyszíntől és a fények intenzitásától függően. Általában az f / 8-as f / 16-ot használom a nyílásomhoz. Pontosan a lencse melyik nyílása függ az objektívtől, akár csillaghatást akarok (lentebb olvashatok), és ha vannak olyan tömegek, amelyeket el akarok távolítani a lövésből. A zársebesség érdekében a fényképezőgépet "izzó" módba helyeztem, és a zárat nyitva hagytam mindaddig, amíg megfelelőnek érzem magam. (Ha szeretné, akkor indítsa el a fényképezőgépet 30 fokkal, mielőtt a bulb módba kapcsolna, úgyhogy van egy elképzelésem arról, hogy mit gondol, ésszerű expozíció.) Néha ez megkívánja a találgatást, ellenőrzést és újrafelvételt (ha a találgatás utat), de azt is tanítja, hogy a szemgolyó egy jelenetet és hozzávetőleges expozíció alapján, amit látsz. Ez lehet vagy nem értékes (valószínűleg nem), de ez az én preferencia.

Ez is a spektrum közbenső végében van. Ha nem vagy kényelmesen ezzel, vagy egyszerűen úgy gondolja, hogy ez nem értékes készség, tartsa be a fentiek szerinti beállításokat a rekesznyílás prioritási módjával, és hagyja, hogy a fényképezőgép válassza ki a zársebességet.

Ha egyetlen expozíciót, és nem HDR-t csinálsz, győződj meg róla, hogy a fények nem fújtak ki, és hogy a fényképeinek nem fényes része nem tiszta fekete árnyék. Szeretne megtalálni a boldog közeget a kettő között. Ha egy boldog közeg nem lehetséges, célozza meg azokat a fényeket, amelyek nem túlságosan fel vannak fújva (mindig árnyakat hozhat ki - nehezebb a kiemelések kiemelése). Sok fotós javasolja a HDR-t a karácsonyi fényfotók készítéséhez, ezért nem (kivéve, ha ez a stílus elérése - nem hiszem, hogy technikailag szükséges). A fénysugarak fényképezésétől eltérően például a karácsonyi fények nem túl intenzívek. Igen, fényesek lehetnek, de általában nem olyan közel, hogy enyhe görbék beállítása nem tudja megjavítani őket. Ráadásul, ha sötét van, a dolgoknak sötétnek kell lenniük, hacsak a fények nem olyan fényesek, hogy valójában megvilágítják ezeket a dolgokat.

Ha kézi felvételt készítesz, javasolnám, hogy a lehető legjobban próbálja meg a kamerát rögzíteni, és mérsékelt zársebességet (1/30 - 1/10 másodperc), széles nyitott nyílást (a legalacsonyabb számot a fényképezőgépénél; kb. f / 2.8), és nagy ISO (ISO 800 - ISO 1600). Minél lassabb a zársebesség, annál nagyobb az elmosódott képek lehetősége, ezért lőni készenléti állapotban és szemetet vesz a homályos lövéseknél (ez az, amit tennék), vagy növelnék az ISO értéket, és növelnék a zársebességet a ropogós képek nagyobb százalékának növeléséhez.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://babafotos.blog.hu/api/trackback/id/tr8614097933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása