Babafotózás

Babafotózás

Karácsonyi fotózás #2

2018. július 20. - babafotozas2

Van egy fő oka annak, hogy karácsonykor szeretem a fotózást, és ez a karácsonyi fotózás! Ez a bokeh a legoptimálisabban egy gyors lencse, mondjuk a Sigma 30mm f / 1.4 (nézze meg a Sigma 30mm f / 1.4 jelenlétét), vagy az egyre népszerűbb 50mm-es f / 1.8 lencséket. Még az f / 2.8 objektív, akárcsak a Tamron 24-70 mm-es f / 2.8 VC-es munkája.

Ha azonban nincs gyors lencséje, akkor a teleobjektív hosszú vége (mondjuk a 18-250-es objektív 150 mm-es vagy annál nagyobb) működni fog. Még jobb megoldás az ULTIMATE BOKEH MACHINE gyors teleobjektívéhez.

A bokeh "intenzitása" függ a téma és a mögötte lévő fények, a rekesz és a lencsék fókusztávolságának távolságától. Minél nagyobb a távolság a tárgy és a fények között, annál intenzívebb a bokeh. Minél szélesebb a nyílás, annál intenzívebb a bokeh.
 
Minél hosszabb a fókusztávolság, annál nagyobb a bokeh (a tömörítés miatt). Ezért az én kedvelt kombinációm egy legalább 5 láb mögötte lámpával rendelkező tárgy, egy f / 1.4 f / 2.8 lencséje és egy gyújtótávolság hossza legalább 70 mm. Kompromisszumok készíthetők (nincs 70mm + f / 1.4 objektívem, ezért nekem rövidebb fókusztávolságú vagy lassabb lencse van), de ez az én ideális forgatókönyv.

A futásteljesítmény változhat ...

A karácsonyi fényes bokeh fotókkal még kreatívabb is lehet. Nemrég tettünk egy posztot az egyéni bokeh létrehozásáról, ami egy igazán szórakoztató (és kifizetődő!) Módszer, de ehhez néhány barkácsgyártási erőfeszítést igényel. Ha ez nem a stílusod, fontolja meg a karácsonyi fények felállítását kifejezetten egy bokeh lövésre!

Ez a karácsonyfa bokeh a Disneyland Párizsból egy kis havat emlékeztet. Biztos vagyok benne, hogy hó ... További információ: https://www.disneytouristblog.com/disneyland-paris-christmas-bokeh/

A témát előtte is elhelyezheti a bokeh-ot, vagy a témát elősegítheti, ha manuálisan állítja be a fókuszt, amíg teljesen nem koncentrál (ez különösen jól működik a karácsonyfákkal és egyéb tárgyakkal, amelyek még mindig azonosítható formákkal rendelkeznek, amikor ki vannak fókusz). Ha sikerül a "szép" listára juttatni, akkor karácsonykor egy makro objektívvel játszhatok, ami nagy díszítési / bokeh lehetőségekkel járhat.

Disneyland ResortDisneyland (park) Fantasyland'it egy kis világ 'holidayBoats nagyítás után a terhet a "ez egy kis világ" ünnep. Ha többet "ez egy kis világ" ünnep, nézd meg ezt az oldalt, amely magában foglalja a vonzereim videóját is!

Megemlítettem a beállítási szakaszban, hogy általában f / 11 és f / 16 nyílásokat használok a fények fényképeihez. Ennek egyik oka az, hogy (legalább a saját lencséimnél) ezek a nagyobb nyílások hatással vannak a természetes csillaghatásra. A tudományhoz hasonlóan, nem tudom, miért történik ez, de itt van némi bizonyíték arra, hogy ez így van. Imádom a karácsonyi fotók megjelenését. Ez olyan, mint egy csillagszûrõ természe- tesebb és kevésbé over-the-top verziója. Ne feledje, hogy a fenti képen az effekt csak az előtérben lévő bokroknál észrevehető; tényleges szűrővel, csíkok lennének a tényleges "ez egy kis világ" homlokzat is.

Az ehhez szükséges pontos nyílás az objektívtől függ. Van egy lencse, amely csillagokat hoz létre a f / 8-as pontokban. Egy másik lencsém nem teszi meg, amíg f / 20. Ez általában valahol a kettő között van. Figyelj arra, hogy amikor leállsz, észre fogod venni a képminőség enyhe csökkenését. Néhány lencsével az f / 20 vagy az f / 22-nél ez nagyon észrevehető.

Ennek alternatívája a tényleges csillagszűrő. Ezek a szűrők nagyon népszerűek voltak az 1980-as években (ha már van Disney-ajándék könyved, garantálom, hogy legalább egy csillag szűrőfotót találsz), de mivel valamiféle elhalványult. Ők voltak fotósfigurák, biztosak lennének benne (vajon mennyi dolog lesz ma egy évtized alatt méltó), de azt hiszem, még mindig kis dózisokban is szórakozhatnak. Ennek egy része valószínűleg az én nosztalgiaim a Christmases számára, de azt hiszem, ezeknek a képeknek meleg, otthoni érzése van számukra. Olyan, mint egy Campbell's Soup kereskedelmi hátulról, akkor érezte magát melegnek.

A csillagszűrővel készített fotók határozottan eltérőek, mint a rekesznyílással készített fotók. A csillag szűrőfotók általában hosszabb fénysávokkal rendelkeznek, mivel ez a fény gyakran egy kis színnel rendelkezik. Nemrég vettem egy olcsó csillag szűrőkészletet (4 pont, 6 pont és 8 pont), hogy játszhassak, és élveztem az eredményeket. Ha csillagszűrőt fogsz kapni, akkor az olcsó az út. A képminőség csökken, de senki nem kap elegendő szerepet egy csillagszűrőből, hogy igazolja a 60-100 dolláros költséget.

Eddig a cikkre főként karácsonyi lámpákra koncentráltak. Ez jó oknál fogva, mivel a fények valószínűleg a karácsony legfotogénabb aspektusai. Azonban a történetről részletesen elmondják. Díszek, csomagolt ajándékok, asztali beállítások, harisnyák stb.

Sok pénzt költünk és nagy erőfeszítéseket tettünk a karácsonyi "tökéletességre" (tudjuk, hogy a családom soha nem használ jó asztali beállításokat más évszakban!), És ennek fejlettsége gyakorlatilag minden A karácsonyi elemek olyanok, mint egy tökéletesen színezett fotóművészet. Gondolkodj így: gyakorlatilag minden, amit a karácsonyi részeként költenek el, potenciális fotóséma.

Egy elbeszélő részlet, amely felbecsülhetetlen, a karácsonyi karácsonyi pillanatok. A karácsonyi izgalom miatt az emberek gyakran lemondtak õrjáról és néhány nagyszerű pillanatról. A tűz melletti alvó emberek, a bemutatók megnyitása és a pihenési szünetek csak néhány példa. (Tipp: kétszer meggondolod, mielőtt elküldöd a feleségednek fényképét, miközben éppen felébredtél, miközben megnyitotta ajándékait a PJ-ben ... nem, hogy tapasztalatomról vagy bármi másról tudom!) Ezek a csodálatos pillanatok a szép karácsonyi környezetben kivételes képekért ne hagyja figyelmen kívül azokat az embereket, akik a karácsonyt olyan különlegesekké teszik!

Remélhetőleg ez az útmutató ötletet ad arra, hogyan javíthatja fényképezését karácsonyra néhány új technikával és ötletekkel. Mint azt a csúcson írták, azt hiszem, a karácsony az év legfotogénabb éve, oly sok nagy jelenet és részlet a lövöldözéssel, és majdnem végtelen módja kreatív. Ez a cikk csak megkarcolja a felületet - ha más kreatív ötletei vannak a karácsonyi fotózáshoz vagy tippekhez, kérjük ossza meg őket a megjegyzésekben!

A bejegyzés trackback címe:

https://babafotos.blog.hu/api/trackback/id/tr3214097943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása