Babafotózás

Babafotózás

Instax mini vagy Polaroid

2019. június 29. - babafotozas2

Az első Fujifilm Instax fényképezőgépet 1998-ban adták ki, de a sorozat népszerűsége valóban 2012-ben kezdődött, amikor az Instax Mini 8 megjelent. Azóta az Instax eladások fellendültek, több mint 7,7 millió darabot értékesítettek egyedül 2017-ben.

Az Instax kamerák különböznek a digitális fényképezőgépektől, mivel lehetővé teszik, hogy fényképeket készítsen és nyomtasson a helyszínen. Mivel a kamerák analógak, és hátulról nincs LCD-képernyőjük, soha nem tudhatod, hogy milyen lesz a kép, amíg ki nem alakul. Egy olyan korban, amikor az azonnali kielégítés a norma, ez az Instax fellebbezésének nagy része.
Napjainkban három filmformátum van: széles (99mm x 62mm), négyzet (62 mm x 62 mm) és mini (46mm x 62mm). Annak ellenére, hogy a három közül a legkisebb, a Mini kamerák általában a legnépszerűbbek, részben azért, mert több van a piacon. A nyomatok névjegykártya nagyságúak , így könnyedén tárolhatók a pénztárcában és megoszthatók barátaikkal.
Ebben a cikkben a piacon jelenleg a legjobb Instax Mini kamerákat fogjuk nézni. Ha összezavarod, hogy melyiket vásárolja meg, reméljük, hogy tanácsunk a megfelelő irányba állítja!

Etikai nyilatkozat: A cikkben található Instax kamerákat személyes felhasználásra vásároltuk. A kamerákkal kapcsolatos minden véleményünk a mi sajátunk. Ebben a cikkben vannak affiliate linkek. Ha a linkre kattintva vásárol valamit, kapunk egy kis jutalékot. Ha többet szeretne megtudni az etikáról, látogasson el a teljes közzétételi oldalunkra . Köszönöm!

1. INSTAX MINI 9
Kinek lesz? - A kezdőknek vagy azoknak, akik örömmel dolgoznak egy alapvető azonnali filmmodellel.

2017-ben kiadott Instax Mini 9 a legújabb Instax Mini modell. A rendkívül népszerű Instax Mini 8-hoz hasonlóan a Mini 9 aranyos, játékszerű kialakítású, és sokféle szórakoztató színben kapható.
Az azonnali fotózáshoz illeszkedik az újonnan érkezőknek, mert csak egy nagyon alapvető vezérlőkészletet tartalmaz. A lencsét körülvevő tárcsa elforgatásával négy beállítás közül választhat: beltér, felhős, napos vagy nagyon napos. Ha nem biztos benne, hogy mit válasszon, ne aggódjon: a fényképezőgép mindig az ideális beállítást jelzi.

A lencse elején talál egy kis tükröt, amellyel pontosabban lehet képeket készíteni. A kamera különálló, közeli lencsével van ellátva, önálló és félig makró munkákhoz.
A kamera két AA elemet használ, és általában kb.
Mivel a Mini 9 a legolcsóbb Mini fényképezőgép ezen a listán, jó azoknak, akik nem akarnak sokat tölteni, vagy azoknak, akik szeretnék látni, hogy mennyire élvezik az azonnali fényképezést, mielőtt egy fejlettebb modellre frissítenének.
>> Itt találja meg az Instax Mini 9 áttekintését
Megjegyzés: a Mini 8 nagyszerű alternatívája a Mini 9-nek. Alapvetően ugyanaz a kamera, de különböző színekben és mintákban található. A legnépszerűbbek közül kettő a Minion és a Hello Kitty verziók. Ugyanakkor hiányzik a tükör, és nem jön a közeli lencse.

2. INSTAX MINI 90 NEO CLASSIC
Kinek lesz? - Azok, akik jól érezhetik magukat az azonnali fotózással, és szeretne szabadságot kipróbálni különböző technikákkal.

A Mini 90 Neo Classic a legfejlettebb Mini modell a piacon. Bár ugyanazt a filmet használja, mint a Mini 9, nagyobb ellenőrzést nyújt a végső lövés megjelenésének.
Jó példa erre a vaku, melyet tűzzel kényszeríthet, a vörös szem csökkentésére vagy a Mini 90-nél teljesen kikapcsolható. A Mini 9-en összehasonlítva a vaku mindig tüzet fog. Vannak még további beállítások, beleértve a kettős expozíciót, a tájképet (ami azt mondja, hogy a fényképezőgép messzire fókuszál), a makró (ami a fényképezőgépnek a közeli fókuszt jelzi), izzó és időzítő néhány nevet. Különösen tetszik a sötétebb / világosabb mód, amely lehetővé teszi a kép fényességének meggyengítését.
De talán a legérdekesebb dolog a Mini 90-nél az, hogy kombinálhatja a kívánt eredmény eléréséhez a módokat. Az alábbi példában öt különböző beállítást kombináltam: kettős expozíció, makró, sötétítés, vaku kikapcsolás és időzítő.

A kettős expozíció makróval, sötétítéssel, időzítővel és elnyomott vakuval együtt
Mivel ez egy kicsit kisebb, mint a Mini 9, könnyebb illeszkedni egy kis zacskóba vagy kabátba. Azonban csak két klasszikus színváltozat (fekete és barna) jön létre.
Az utolsó előny az, hogy újratölthető akkumulátort használ, így nem kell aggódnia az új elemek vásárlásának költsége miatt.

Amint azt talán kitaláltad, a Mini 90 a legdrágább kamera a listán. Napjainkban a Mini 9 ára körülbelül kétszerese, ezért érdemes meggondolni, hogy a befektetés megkezdése előtt mennyit fogsz felhasználni.
Személy szerint elmondható, hogy a Mini 90 a kedvenc modellem, mert élvezem a kreatív szabadságot, amit fotósként adok nekem.
>> Itt tekintheti meg az összes Instax Mini 90 üzemmódot

3. INSTAX MINI 70
Kinek lesz? - Azok a középmodell után, amelyek egyesítik a Mini 9 és 90 funkcióit.

A Mini 70 a Mini 9 és 90 Neo érdekes keveréke. A belépő szintű modellhez hasonlóan sokféle élénk színeket kap, miközben szélesebb körű szolgáltatásokat kínál, mint például az időzítő, a dedikált selfie mód és a Mini 90-hez hasonló makró- / tájmódok. a high-end modell.
Ez azt jelenti, hogy nincs néhány Mini 90 legérdekesebb funkciója, mint például a kettős expozíció, a vaku elnyomása, a sötétebb opció és az egyszerre több üzemmód használatára való képesség.
Az egyetlen dolog, amit nem szeretem a Mini 70-ben, az, hogy CR2 elemeket használ. Nem olyan könnyű megtalálni, mint a normál AA elemeket, és nem olyan gazdaságosak, mint a Mini 90 újratölthető akkumulátora. Ez azt jelenti, hogy körülbelül 40 filmcsomagra jó, így nem kell mindent megváltoztatni gyakran.

Nem meglepő, hogy a Mini 70 drágább, mint a Mini 9, de olcsóbb, mint a Mini 90.

MELYIK INSTAX-T KELL VÁLASZTANOD?
Mint a legtöbb dolog esetében, a megfelelő kamera kiválasztása végső soron attól függ, hogy mennyit hajlandó költeni és milyen jellegű funkciókat szeretne.
Ha mindent szeretne egy alapvető pont- és lőmodell, a Mini 9 (vagy a Mini 8) elegendő az Ön igényeihez. Ez egy nagyszerű megoldás esküvőkre, partikra vagy öngyilkosságokra, amikor kint vagy barátaival, mert két másodpercig tart, hogy megbirkózzon a funkcióival.
Különösen az Instax Mini 70 - és a Mini 90 Neo Classic - a kreatív oldal kihívása. Az extra beállítások nagyobb szabadságot biztosítanak a kísérletezéshez és a végeredmény csípéséig, amíg meg nem felelnek az ízlésének. Emiatt drágábbak is, mint a Mini 9, de az extra pénz megéri, ha úgy érzi, hogy hamar meggyengítheti a belépő szintű modell pont- és lövöldözését.

A bejegyzés trackback címe:

https://babafotos.blog.hu/api/trackback/id/tr3614918150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása