Babafotózás

Babafotózás

Hogyan kezdje el az ingatlanfotózást?

2020. április 19. - babafotozas2

Az ingatlanfotózás fontos, mivel az ingatlan a világ egyik legnépszerűbb pénzügyi befektetése, amely magánszemélyeket, kormányokat és vállalati befektetőket vonzza egyaránt.

Mivel minden ingatlanügynök megpróbálja felülmúlni a versenyt és eladni a legtöbb házat, minden időkben magas a kereslet a kiváló minőségű fényképek bemutatására és az eladásra kerülő ingatlanok eladására.

ingatlanfotózás


Fotósként az ingatlanfotózásba való elágazás vagy az erre szakosodott vállalkozás új ajtókat nyithat meg számodra, és valószínűleg tisztességes jövedelmet kereshet fényképezési képességeivel. Mindazonáltal, mint minden más, magas fizetésű szakmának, nagyon sok a verseny az ingatlanfotózás területén , és a hosszú távú siker eléréséhez a legtöbbnél jobbnak kell lennie.

Ingyenes INGYENES Lightroom Presets!
Vigye a fényképeit a következő szintre az INGYENES Lightroom presetekkel!

Szerezd meg INGYENES előre beállított beállításaimat!

A tartalomjegyzék mutatja
Tehát mi az ingatlanfotózás?

Az ingatlanfotózás magában foglalja a házak külsejének és belső tereinek, vagy a telek széles látószögű fényképeinek fényképezését azzal a céllal, hogy az adott ingatlanot potenciális vásárlók vagy bérlők számára megmutassák.

Az ilyen típusú fotózásnál a széles és a részletes felvételek a leggyakoribb technikák, mivel nagyon világos képet adnak az adott tulajdonságok jellemzőiről, megvilágításáról és a hely elrendezéséről.

ingatlan fotózás nappali
Az ingatlanfotós munkája nem a képek bepattanásával kezdődik és végződik. Ez magában foglalja a ház / ingatlan különböző szintű előkészítését, a szerződéses tárgyalásokat és a képszerkesztést is.

Néhány ingatlanfotós szabadúszóként dolgozik - munkáját olyan stock fényképészeti oldalakon értékesíti, mint a Shutterstock, vagy felteszik a blogjaikba. Az ingatlanügynökök mellett az ingatlanfotózási szolgáltatásokat kereső felek között szerepelnek a belsőépítészek és a tájépítészek, az építészek, a vállalkozók, a lakberendezők és az ingatlan témájú médiabemutatók és a magazinkiadók.

Hogyan válhat ingatlanfényképzővé?

Az ingatlanfotózás fogalma megegyezik a fényképezés más típusainak fogalmával . Ezért ahhoz, hogy belekerülhessen ebbe a műfajba, rendelkeznie kell az alapvető fényképészeti felszereléssel: jó kamerákkal, világítóberendezésekkel, kreatív gondolkodással és remek szerkesztő szoftverrel.

Ahhoz, hogy jó ingatlanfotós lehessen, nyilvánvalóan rendelkeznie kell alapvető fényképezési képességekkel. Először érdemes lehet olyan webhelyeket keresni, mint a Pinterest, a Instagram és a YouTube, ahol az ismert fotósok közzéteszik munkájukat. Itt megfigyelheti a fényképezőgép általános helyzetét, az általános trendeket és technikákat, valamint a különféle tulajdonságok felvételének különböző módjait.

külső
Ezután próbálja meg újból létrehozni a legjobb felvételeket a fényképezőgép segítségével. Hasonlítsa össze őket az eredeti művel, és ellenőrizze, hogy képes-e megfelelni a szöget, a világítást és a végterméket. Ebben felismeri a hiányosságait és azonosítja a hiányzó készségeket - ez ad egy ötletet arra, hogy hol kezdje el a tanulási folyamatot .

Ingyenes INGYENES Lightroom Presets!
Vigye a fényképeit a következő szintre az INGYENES Lightroom presetekkel!

Szerezd meg INGYENES előre beállított beállításaimat!

Idővel és elegendő gyakorlattal - és természetesen, az alább tárgyalt tippeket követve, hatalmas előrelépést fog észlelni a munkájában.

Hogyan kell értékelni az ingatlanfotózást

Ha van tisztességes portfóliója, és jól látható a fényképező közösségekben, akkor az első ügyfelének megszerzése nem lesz nehéz. Ugyanakkor nehéz lehet tudni a megfelelő árat az alábbiak szerint: Tehát itt van néhány gyors említésre méltó ingatlanfotózási tippek :

Ha nem biztos a készségeiben, és szüksége van valamilyen munkahelyi gyakorlatra, akkor fontolja meg egy vagy két projekt ingyenes végrehajtását, hogy lefagyjon. Csak ügyeljen arra, hogy ne tegye magát olyan helyzetbe, hogy a tisztességtelen ügyfelek kihasználják.
Ha biztos benne a szakmai készségeiben, akkor csak elfogadható fizetést fogadjon el, és ne „expozíciót”, vagy jövőbeli üzleti lehetőségeket fogadjon el. Ha valaki utóbbit javasolja, udvarias, de határozott módon utasítsa el javaslatát. Ennek oka az, ha egyszer elkezdi elfogadni kevesebbet, mint amennyit megérdemel, akkor a jövőben rendkívül nehéz lesz tisztességes kifizetéseket igényelni.
Egy adott projekt árajánlatának meghatározásához össze kell adni a szükséges felszerelés és felszerelés vásárlásához / bérbeadásához szükséges időt és költségeket, valamint a jelenetek előkészítéséhez, a szükséges képek készítéséhez és szerkesztéséhez szükséges időt. Amint számszerűsíti a projekt ütemtervét az órák és a felszerelési költségek szempontjából, akkor képes lesz meghatározni, hogy mit kérjen. Kapcsolódó: Hogyan kell árazni a fényképezést .
Mindig ragaszkodjon ahhoz, hogy kötelező érvényű szerződést kössön minden olyan ügyféllel, akivel dolgozik, mielőtt munkát kezdne, csak arra az esetre, ha sáros vizekben találja magát . „A szerződésnek mindent ki kell terjednie, a tőled megkövetelt feladatoktól kezdve az ügyfél felelősségéig és a jogsértés esetére alkalmazott jogi lehetőségekig.
Ingyenes INGYENES Lightroom Presets!
Vigye a fényképeit a következő szintre az INGYENES Lightroom presetekkel!

Szerezd meg INGYENES előre beállított beállításaimat!

Általános irányelvek egy jó ingatlan fényképhez

ingatlanfotózás aranyóra
Mielőtt a részleteket megismerné, íme néhány általános ingatlanfotózási tipp , amelyeket szem előtt kell tartania, amikor feladatot folytat.

Mindig hordjon állványt, még akkor is, ha úgy gondolja, hogy nincs rá szüksége. Különösen hasznosak, ha gyenge fényviszonyok között készül, vagy jeleneteket HDR módban készít.
A külsõ felvételek készítésének legjobb ideje az aranyóra , napnyugtakor vagy napkeltekor, amikor a napfény nem elég fényes, hogy zavarja a fényképezõgép beállításait.
A legtöbb esetben elegendő egy vaku a beltéri fényképezéshez.
Mindig ügyeljen arra, hogy fényképei csak a megadott tulajdonságra összpontosítsanak. Kerülje az emberek, autók vagy állatok bevonását, kivéve, ha az ügyfél kéri.

A legjobb felszerelés és kamera beállítások

Az ingatlanfotózásban a fő témák statikusak és a fotós ellenőrzése alatt állnak, különböző mértékben. Ez azt jelenti, hogy a mozgóképfelvételekkel ellentétben nincs szükség díszes felszerelésre az ingatlanfotók készítéséhez.

Csak két fő hardver elemre van szüksége; széles látószögű lencse és szilárd állvány.

belső
Az előbbi lehetővé teszi több funkció beillesztését a keretbe, ami különösen fontos kültéri felvételek készítésekor. Az ideális gyújtótávolság 10 és 24 mm között van. Az állványok viszont hasznosak lassú expozíció készítésekor vagy telefonobjektív használatakor, ahol maximális stabilitásra van szükség.

A kamerabeállításoknál a világításnak kell elsődleges fontosságúnak lennie. Kezdetben fektessen be egy vakuba, amely csatlakoztatható a fényképezőgépéhez, mivel ez lehetővé teszi, hogy különféle pontokat és szöget nyújtson gond nélkül. A vaku maximális vezérlésének eléréséhez állítsa azt kézi üzemmódba, és indítsa el a legkisebb teljesítményt (1/16-os), majd állítsa be, ahogy tetszik.

Felvételkészítéskor a fényképezőgépet egyenesen és mozdulatlanul kell tartania (ez az, ahol az állvány jól használható) , és körülbelül 5 méter magasan a talajtól. Az előbbi segít elkerülni a kép elmosódását, különösen gyenge fényviszonyok között, az utóbbi biztosítja, hogy fotói természetesebbek és kiegyensúlyozottabbak legyenek. További hasznos beállítások, amelyek szükségesek lehetnek: a kép tisztaságának növelése, a fények csökkentése és az árnyékok felderítése.

Hogyan lehet fotózni az ingatlanfotózásról

Ingatlanfelvételek készítésekor bizonyos dolgok szükségesek a nagyszerű fényképek elkészítéséhez. Ezek tartalmazzák:

1. Hangsúlyozza a legjobb tulajdonságokat - Ha szobát vagy házat fényképez, határozza meg annak fő jellemzőjét (lehet, hogy ablak vagy falfestmény stb.), Majd központosítsa a fényképet körül. Az ötlet az, hogy nagyítsa ki a szoba sajátosságait azzal a céllal, hogy vonzza a nézőt.

2. Külső szépség - Bármely tulajdonsággal az első elem, amelyet a potenciális vásárlók vásárláskor látnak, a külső. Mint ilyen, nagyon hosszúnak kell lennie, hogy kellemes képet kapjon. Rendszerint hangsúlyozzon egy olyan épület minden tulajdonságát, amelyet ki szeretne mutatni, egy kicsit megmutatva a környéket. Például egy kerti fészer sokkal hűvösebbnek tűnik, ha a hozzá ápolt, ápolt kert mellett látható.

3. Pre-Shoot - A felvétel megkezdése előtt járjon körül a ház körül, és megvizsgálja az összes szöget és csapot, és készítsen néhány felvételt minden szobából vagy kertből. Ezután szánjon egy kis időre ezeket a képeket körültekintően megvizsgálva, és próbálja meg azonosítani a kiemelkedő funkciókat és a fényképezés lehetséges nagyszerű kameraszögeit.

4. Használja ki a természetes fényt - Noha a mesterséges fényt könnyebben lehet irányítani, a természetes fény továbbra is a legjobban képes telített árnyékok előállításához és a természetes megjelenéshez. Tehát fényképezés közben ügyeljen arra, hogy kinyissa az összes ablakot és ajtót, hogy maximalizálja a beérkező napfény mennyiségét. Reflektorokkal és LED-panelekkel is felhasználhatja a természetes fény nagyítását, ami akkor szükséges, ha kisebb részleteket, például fém vagy fa elemek a padlón vagy a bútorokon.

Ingyenes INGYENES Lightroom Presets!
Vigye a fényképeit a következő szintre az INGYENES Lightroom presetekkel!

Szerezd meg INGYENES előre beállított beállításaimat!

Következtetés

Az ingatlanfotózás jövedelmező vállalkozás lehet azoknak az embereknek, akiknek szenvedélyük van tájkép és otthoni belső fényképeket készíteni . Jó az, hogy mivel az építési projektek száma folyamatosan növekszik a magas lakásigény kielégítése érdekében, az ingatlanfotózási szolgáltatások iránti kereslet csak növekedni fog. Ennek kihasználása érdekében folyamatosan törekednie kell új dolgok megtanulására, a lehető legtöbb gyakorlásra, és következetesnek kell lennie a munkához való hozzáállásában.

Remélhetőleg a fenti tippek arra késztetik Önt, hogy jobb ingatlanfotós legyen .

A bejegyzés trackback címe:

https://babafotos.blog.hu/api/trackback/id/tr2715624420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása